Rólunk

Főoldal / Rólunk

Rólunk

Üdvözöljük a Platán Idősek Otthona weboldalán!

A Platán Idősek Otthona Tolna vármegye egyetlen alapítványi intézményeként állam vagy egyház kötöttségeitől függetlenül működik. Így a Theisz Építő Kft. által épített Otthonunk az állandóan változó szakmai és gazdasági környezet kihívásaihoz rugalmasan, gyorsan és könnyebben alkalmazkodik.

Az intézménynek helyet adó épület könnyen megközelíthető festői környezetben helyezkedik el. A belső közlekedési útvonalai akadálymentesek, a közösségi terek kialakítása alkalmazkodik időseink szükségleteihez és egészségi állapotához. Valamennyi szobánk kábeltévével, fürdővel és wc-vel felszerelt, közösségi tereinkben wi-fi hozzáférés biztosított.

A család, a hozzátartozók és barátok kiszámítható és rendszeres jelenléte a gondozási folyamatban központi szerepet tölt be, a kapcsolattartás helye és minősége meghatározó. Ezért frekventált helyen kialakított „látogató központunk” barátságos környezetben biztosítja a hozzátartozók közelségének meghitt és örömteli pillanatait.

Lakóink egészségi állapotát háziorvos és szakorvosok felügyelik és kísérik figyelemmel, szakképzett ápolóink garantálják a minőségi gondozás feltételeit.

Demens betegeink színvonalas gondozásáért, állapotuk fenntartásáért és fejlesztéséért speciális képzésben részt vett munkatársaink vállalnak kezességet. Intézményünkben „mentor rendszer” működik, így minden lakó testi és lelki szükségleteit „saját” gondozó koordinálja.

Hisszük, hogy a harmonikus mentális állapot pozitív hatással van az egészségre, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a szellemi és lelki gondozásra. Terápiás munkatársaink rendszeres egyéni és csoportos foglalkoztatással, kulturális és szórakoztató programok szervezésével, egyénre szabott bánásmóddal törekszenek a fenti egyensúly fenntartására.

Aktív lakóink gondozhatják virágainkat, zöldséges kertünket, vagy akár – intézményi foglalkoztatás keretein belül – az otthon mindennapi életében tevékenyen is részt vehetnek.

A Platán Idősek Otthona hitvallása, hogy a megromlott egészségi állapotú, gondozásra szoruló, magányos idős ember ugyanúgy törekszik a boldogságra. Alapvető követelmény számára, hogy méltó környezetben és körülmények között élje meg időskorát. Élete utolsó szakaszában mindenki nyugalomra, biztonságra és meghitt békére vágyik.

A Platán Szociális Alapítvány meggyőződése, hogy az általa fenntartott Platán Idősek Otthona legfőbb célja csakis a fenti hitvallás megvalósítása lehet. A kitűzött cél elérése a legnagyobb szakmai elhivatottság és szakértelem mellett, empátiával és odaadó gondoskodással lehetséges.

Keressen elérhetőségeink bármelyikén

Látogatási rend

A látogatási szándékát lehetőség szerint az érkezést megelőző kérjük telefonon jelezni.

Amennyiben a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, azt haladéktalanul jelezni kell.

Látogatási idő: