Szolgáltatások

Főoldal / Szolgáltatások

24 órás felügyelet és gondozás

Vállalt feladatunk az idős otthoni ellátás, melyet személyre szabottan, az egészségügyi és a mentális gondozásra fókuszálva biztosítunk. Az ápoló-gondozó személyzet 12 órás váltásban, a nap 24 órájában gondoskodik a lakók ellátásáról.

Étkeztetés

Intézményünk 150 adagos korszerű konyhájában a normál étrend mellett biztosítja az orvos által előírt, illetve a lakó egészségügyi állapotának megfelelő diétás étkezést is (epekímélő, cukorbeteg, szénhidrátcsökkentett, tejmentes). A konyhánkon étkezők legnagyobb megelégedésére kiváló szakácsaink a magyaros ízvilágot részesítik előnyben, illetve lakóink a heti menü szerkesztésében aktív szerepet vállalhatnak.

Mosás és takarítás

Az intézmény saját mosodával és takarító személyzettel rendelkezik. Lakóink személyes ruházatát, textíliáit, ágyneműit személyre szabottan kezeljük, tisztítjuk és mossuk. A lakószobák, fürdők és mellékhelyiségek, valamint a folyosók és közösségi terek takarítására és fertőtlenítésére minden nap sor kerül. A mosodai dolgozók és takarítók feladatellátásának módját külön szabályzatban rögzítettük.

Orvosi ellátás

Intézményünkben szerződéses jogviszony alapján

  • háziorvosi ellátás,
  • bőrgyógyászati kezelés,
  • pszichiátriai ellátás, valamint
  • neurológiai szakrendelés is rendelkezésre áll.

Lakóink gyógyszereinek beszerzését, nyilvántartását, kiadagolását és kiosztását szakápolóink koordinálják és felügyelik. Az inkontinencia eszközök beszerzésének irányítása és lebonyolítása szintén az intézmény feladata. Az intézmény orvosi rendelőjében megoldjuk a vérvételt, vércukor mérést, szükség esetén ekg-t, véralvadás gyorstesztet készítünk, defibrillátorral rendelkezünk. Felsőfokú végzettségű szakmai személyzetünk felügyelete biztosítja lakóink egészségének megőrzését.

Mentálhigiénés ellátás

A mentális egészség megőrzése érdekében terápiás munkatársaink lakóink szabadidejének hasznos eltöltésében nyújtanak segítséget. A napi rendszerességgel megtartott foglalkozások mellett teret adunk a hitélet gyakorlása (gyónás, áldozás, szentmise), külön szervezett program keretein belül megtartjuk legfontosabb nemzeti és vallási ünnepeinket (farsang, karácsony, nemzeti ünnepek, lakók és hozzátartozók napja, idősek napja), havonta köszöntjük születésnapos időseinket. A közösségi programjaink között szerepelnek a közös lekvár főzés, disznóvágás, dalkör, társasjátékozás, filmklub stb. Egyedi főzési igényeket kiskonyhánkon biztosítjuk. Kertészkedni vágyó lakóink az épület parkjában kialakított veteményesben és virágparkunkban tevékenykedhetnek. Igény szerint külön szolgáltatásként pedikűrös és fodrász áll rendelkezésre, illetve egyéb bolti beszerzéseket szintén intézményünk bonyolítja.

Egyedi igények szerinti szobák​

Intézményünkben 1-2-3 ágyas szobák állnak rendelkezésre, melyeket igyekszünk az egyedi igények szerint kialakítani. Az intézménynek helyet adó épület valamennyi szintje teljesen akadálymentesített, korszerű nyílászárókkal ellátott, hőszigetelt, az energiaellátást és a fűtést napelemek, napkollektor és hőszivattyú segíti.
Minden szobából kilátás nyílik a parkra, ahol lakóink az intézmény névadóját a platánfákat is megcsodálhatják. Minden lakrész saját vizesblokkal rendelkezik.